Pokémon: True or False Quiz

Pokémon: True or False Quiz Answers 100% Accurate

We will make sure that your valuable Pokémon: True or False Quiz answers are 100% accurate. Don’t worry, QuizAnswerz provides you 100% accurate answers. Pokémon: True or False Quiz holds a number of questions. This quiz is offered by Video Quiz Star. Players use Quizanswerz to complete the quiz and solve them with 100% accurate answers and receive rewards.

Q 1. The Pokémon Emergency Clinic is the building where you take your Pokémon to get healed.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True
  • False

Correct Answer: False


Q Alt 1. Let`s start with some basics and fun. You walk and catch as many of these powerful creatures as you can. The PokeStops allow you to load your backpack with goodies.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True
  • False

Correct Answer: True


Q 2. Blossomon is a Pokemon.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True
  • False

Correct Answer: False


Q 3. Charmander evolves into Charizard starting at level 16.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True
  • False

Correct Answer: False


Q Alt 3. You can collect eggs from gifts.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True
  • False

Correct Answer: True


Q 4. Squirtle is a starter Pokémon.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True
  • False

Correct Answer: True


Q Alt 4. Lilly, Violet, and Daisy are the names of Misty’s sisters.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True
  • False

Correct Answer: True


Q Alt 4-2. This Pokémon has the longest name that is an isogram and was introduced in Generation VIII.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True
  • False

Correct Answer: True


Q 5. Ash once turned into a Pokémon.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True
  • False

Correct Answer: True


Q Alt 5. One of these is a generation VII, Fighting-type Pokémon.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True
  • False

Correct Answer: True


Q 6. Typhlosion’s biggest weakness is poison.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • False – his weaknesses are ground, rock, and water.
  • True – but his high HP can keep him in the fight.
  • False – the poison is part of his special attack.
  • True – the poison kills him in less than 30 seconds.

Correct Answer: False – his weaknesses are ground, rock, and water.


Q 7. It is considered the weakest and most pathetic Pokémon, and it needs 100 candies to evolve.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – he will become a strong and beautiful Water Dancer.
  • True – he will be weak only against fire.
  • False – for evolution he needs 400 candies.
  • False – this Pokémon doesn`t evolve.

Correct Answer: False – for evolution he needs 400 candies.


Q 8. The player’s hometown is called Pallet Town.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – and it has two exits
  • False – it is called Celadon City
  • True – and it is located in northwestern Kanto
  • False – it is called Viridian City

Correct Answer: True – and it has two exits


Q Alt 8. Lapras is a dual Water/Earth Pokémon.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – and it does not evolve into any other Pokémon
  • False – it is a dual Water/Ice Pokémon
  • True – and it was introduced in Generation I
  • False – it is only a Water Pokémon

Correct Answer: False – it is a dual Water/Ice Pokémon


Q 9. Pokemon was released in Europe before it was released in North America.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – and this occurred in 1997
  • False – it was released in Europe at the same time it was released in North America
  • True – and this occurred in 2001
  • False – it was released in Europe over a year after its release in North America

Correct Answer: False – it was released in Europe over a year after its release in North America


Q Alt 9. In Galar, Mr. Mime Jr. evolves into Mr. Rime.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – and the Mr. Rime form starts at level 50
  • False – and he is known for his tap dancing
  • True – and he is mostly blue and white
  • False – and he is a pure Psychic-type Pokémon

Correct Answer: True – and he is mostly blue and white


Q 10. Mewtwo Returns, the film, was released in North America on December 30, 2000.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • False – in 2000, Detective Pikachu was released.
  • True – Mewtwo, voiced by Bill Wise, was a big hit.
  • False – was released in North America in December 2001.
  • True – was directed by Hideki Sonoda.

Correct Answer: False – was released in North America in December 2001.


Q 11. Pokémon Red and Green debuted in Japan.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – and Pokémon Red and Blue debuted in the U.S.
  • False – Pokémon Red and Yellow debuted in Japan
  • True – and Pokémon Red and Green also debuted in the U.S.
  • False – Pokémon Red and Blue debuted in Japan

Correct Answer: True – and Pokémon Red and Blue debuted in the U.S.


Q Alt 11. Identify these Pokémon’s by eyes and tell us which statement is false.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • Three out of four are Fire-type Pokémon.
  • Two of them are Generation V Pokémon.
  • All four are Grass-type Pokémon.
  • All four are Generation III Pokémon.

Correct Answer: All four are Generation III Pokémon.


Q 12. The debut Pokémon games were created for Sega Genesis.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – and shortly thereafter for Super Nintendo
  • False – they were created for Game Boy
  • True – and shortly thereafter for Nintendo Entertainment Systems
  • False – they were created for Virtual Boy

Correct Answer: False – they were created for Game Boy


Q Alt 12. “Aaahkgnkns “ (unscramble it) in Generation I has a base special stat of 30.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – is a powerful Normal-type Rock-type Pokémon.
  • False – this is Generation III Pokémon.
  • True – is still the best Dragon-type Pokémon.
  • False – in Generation I, he has a base special stat of 40.

Correct Answer: False – in Generation I, he has a base special stat of 40.


Q 13. When shiny, this Pokémon’s entire body turns yellow while its gems turn pink.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – headaches and terrifying visions can be caused by their curses.
  • False – he turns blue with white gems.
  • False – this is the smallest Poison-type Pokémon.
  • True – it draws its powers from light-based attacks.

Correct Answer: True – headaches and terrifying visions can be caused by their curses.


Q Alt 13. Todd Snap helps Professor Elm’s research by taking pictures of Pokémon.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – and the game that featured this photo-taking debuted in 1999
  • False – Todd Snap helps Professor Oak
  • True – and players could print their photographs at Pokémon Snap Stations
  • False – Professor Elm helps Doctor Lilac’s research

Correct Answer: False – Todd Snap helps Professor Oak


Q 14. The variety of attacks of Mew are better, but Mewtwo has a better overall Pokédex stat profile.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • False – Mew is the evolution of Mewtwo.
  • True – Mew is not that powerful but is an extremely rare Pokémon.
  • True – Mewtwo can be defeated just by a pure Dragon-type Pokémon.
  • False – Mew is more powerful even if it is smaller.

Correct Answer: True – Mew is not that powerful but is an extremely rare Pokémon.


Q Alt 14. The first Pokémon movie was released in Japan in 1998.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – and it was released in English under the title: ‘Pokémon: Mewtwo’
  • False – it was released in Japan in 1999
  • True – and it was released in English under the title: ‘Pokémon: The First Movie’
  • False – it was released in Japan in 1996

Correct Answer: True – and it was released in English under the title: ‘Pokémon: The First Movie’


Q 15. ‘Pokémon Z’ was released after ‘Pokémon X’ and ‘Pokémon Y’.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – and it was the most successful game in the franchise
  • False – ‘Pokémon Sun’ and ‘Pokémon Moon’ were next in the series
  • True – and it introduced players to more than 40 new Pokémon
  • False – ‘Pokémon Z’ was released before ‘Pokémon Y’

Correct Answer: False – ‘Pokémon Sun’ and ‘Pokémon Moon’ were next in the series


Q Alt 15. This Pokémon evolutionary chain starts with the same letter.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • False – the evolution names start with different letters.
  • False – currently this Pokémon has no evolutions.
  • True – is a Fairy-Type Pokémon.
  • True – the evolution chain starts with S.

Correct Answer: False – currently this Pokémon has no evolutions.


Q 16. Sand Attack, Sand Tomb, and Burning Sands are all Ground moves.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – and Burning Sands has a power of 70
  • False – but Sand Tomb traps opponents
  • True – and Sand Attack has the highest accuracy
  • False – Sand Tomb is a Bug-Type move

Correct Answer: False – but Sand Tomb traps opponents


Q 17. These two fully evolved Pokémon cannot learn Solar Beam.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – this is just Venusaur’s hidden ability.
  • False – just one of them cannot learn this move.
  • False – this is a specific Fire-type move.
  • True – as of Generation VII.

Correct Answer: True – as of Generation VII.


Q Alt 17. In ‘Pokémon Go’, Team Valor relies on courage in battle.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – and their leader is Candela
  • False – they rely on strength
  • True – and they believe that ‘Pokémon are more courageous than humans
  • False – they rely on knowledge

Correct Answer: False – they rely on strength


Q 18. This Pokémon signature move was introduced in Generation VII.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – with this move he hits the target twice and has a chance to flinch.
  • True – he was the first legendary Pokémon owned by the main character.
  • False – the Dragon Hammer move was introduced in Generation VIII.
  • False – this move confuses the target if it hits.

Correct Answer: True – with this move he hits the target twice and has a chance to flinch.


Q Alt 18. There were 150 Pokémon in the original Pokédex.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – and the last one in the deck was Mew
  • False – there were 121
  • True – and the first one in the deck was Bulbasaur
  • False – there were 151

Correct Answer: False – there were 151


Q Alt 18-2. There were 151 Pokémon in the original Pokédex.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – and the last one in the deck was Mew
  • False – there were 121
  • True – and the first one in the deck was Mew
  • False – there were 150

Correct Answer: True – and the last one in the deck was Mew


Q 19. According to the Legends of Sinnoh, this Pokémon hatched from an egg and shaped the whole world.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • False – this is a normal Rock-type Pokémon.
  • True – was not officially recognized by Nintendo until 2009.
  • False – his evolution is actually much stronger.
  • True – it was introduced in Generation III.

Correct Answer: True – was not officially recognized by Nintendo until 2009.


Q Alt 19. In Japanese, Professor Elm is called Dr. Utsugi.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • True – and he is located in Old Bark Town
  • False – he is called Dr. Yukinari Ohkido in Japanese
  • True – and he is credited with the discovery of Pokémon eggs
  • False – but he is the best when it comes to the research of Pokémon evolution

Correct Answer: True – and he is credited with the discovery of Pokémon eggs


Q Alt 19-2. One of these color schemes belongs to a Rock-type Pokémon.
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • False – none of these is Rock-type.
  • False – there are two, A and C.
  • True – it`s scheme B.
  • True – it`s scheme A.

Correct Answer: True – it`s scheme B.


Q 20. Which statement below is FALSE about Pokémon moves?
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • Double Team – the user’s lowered stats are reset if powered up by a Normalium Z into a Z-Double Team.
  • Thunder – has been there since the first game.
  • Explosion – some strong Pokémon can naturally learn this move.
  • Boomburst – it is a Normal-type move and it will affect Ghost-types.
  • Earthquake – the effect is felt by every Pokémon on the field.
  • Hydro Cannon – it does have the disadvantage of skipping the next turn.

Correct Answer: Boomburst – it is a Normal-type move and it will affect Ghost-types.


Q Alt 20. Which statement below is FALSE about Pokémon moves?
Pokémon: True or False Quiz

Options:

  • Explosion – just don’t try it on any Ghost-types – it won’t affect them.
  • Earthquake- when a Pokémon doesn’t have the Levitate ability or is not a Flying-type, this popular move deals Ground-type damage.
  • Thunder – although it can be difficult to use, it never fails.
  • Boomburst – among all the moves, this one has the fewest learners.
  • Hydro Cannon – this ability is only available to fully evolved Water-type Pokémon.
  • Double Team – is a Normal-type, non-damaging move.

Correct Answer: Thunder – although it can be difficult to use, it never fails.


Read Also: Easy Soda Puzzle Quiz Answers 100% Accurate – Video Quiz Star

Pokémon: True or False Quiz

The Pokémon: True or False Quiz is a famous quiz where you will be asked a number of questions. It is a really tough quiz as you have to attempt it 100% correctly. You select one answer wrong and you are disqualified from all the rewards. Also all your hard work is undone.

The players work really hard to attempt 100% of the quiz correctly, but unfortunately they fail. Don’t worry, QuizAnswers will help you to attempt your quiz with 100% accuracy. Even a single mistake will prove to be a disaster for you but if you use QuizAnswerz to attempt your quiz, you will never be disappointed again.

Final Thoughts

Rewards are received from many different aspects, and some are more effective than others. However, earning rewards by solving quizzes is one of the most effective means and it’s really entertaining as well.

It’s fun, but you can also learn a lot by using your memories and your brain’s tools. You can learn a new language or other skills much more quickly and efficiently than if you rely on your memories alone. It is a great incentive to keep practicing and learning while earning your desired rewards.

You can use it as fun and you are building a strong drive to keep you really progressing, but it also allows you to discover new skills and competences much faster than if you solely relied on your abilities and memory. It’s a great way to continue advancing and keep receiving your rewards.

Note:

This is our claim that QuizAnswerz is a 100% authentic site and to meet our claim we research and confirm answers of all the questions from different sources before uploading it here. As you know different Quizzes can update their set of questions. Don’t worry, our site QuizAnswerz keeps an eye on these updates. So we keep on reviewing and updating the question answers almost on a daily basis. If you feel that we need to review any quiz or any particular question then comment below at the end of the quiz or contact us through email.
Thank you and good luck, have fun.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *